Kötődő nevelés oktatás

A szívben összekötve c. szülőknek szóló tanfolyam

A szívben összekötve c. szülőknek szóló tanfolyam

 

Tamás Anna vagyok, három tinédzser édesanyja. Alapvégzettségem pedagógus (ELTE BTK, M.A.) és PR szakközgazda. A Kötődő Nevelés Nemzetközi szervezetének vagyok a tagja (Attachment Parenting International), támogató csoportokat vezetek. A szervezet alapítóinál végeztem a szülőknek szóló, a „Szívben összekötve” c. tréningjük oktatójaként. Az Édesanyák szakértői FB csoport válaszadójaként is segítem a szülőket a gyermeknevelési kérdésekben.

  1. A szívben összekötve (Attached at the Heart) című tanfolyam leendő és gyakorló szülőknek szól. A nemzetközi szervezet anyagára épül, ötalkalmas interaktív előadás, ahol a kötődő nevelés nyolc alapelvét vesszük végig, 2-2 órában. Itt praktikus tippek is elhangzanak, melyek segítenek a gyermeknevelést megkönnyíteni. Beszélünk pl.  az igény szerinti, hosszan tartó szoptatás előnyeiről, a babahordozásról, éjszakai gondoskodásról és még sok egyébről. Nyomtatott tananyaggal, nemzetközi kutatások és kisfilmek ismertetésével. Ide csak a legkisebb babák tudják elkísérni a szüleiket, akik szopiznak és alszanak. A nagyobbacska örökmozgók csak a klubot tudják látogatni, hogy a tanfolyamon intenzíven tudjunk dolgozni. A tanfolyam ára a helyszíni lehetőségekhez illeszkedik (terembérlet, résztvevők száma).                                                                 2. Kötődő Nevelő Csoportjaim Budapest III., IV. kerületében, Budakalászon és a Szentendrei-szigeten működnek baba-mama klub formában. Ezeken az alkalmakon a következő kérdéseket szoktuk megtárgyalni az édesanyákkal:
Kötődő nevelő csoport

Kötődő nevelő csoport

Hol szüljek és kivel? Fogadjak-e szülésznőt? Miben segíthet egy dúla? Mi az, hogy gyöngéd szülés? Mennyi ideig tart majd a szoptatás? Vegyek-e cumit? Mi az a gyermekágy? Hagyjam sírni vagy hordozzam a babát? Mit adhatok az antibiotikumok helyett?

Mi is az a dackorszak? Segítségre van szükségem, mert nem akarom bántani az ellenkező gyerekemet, de mit tehetek? Mikor és hova menjünk óvodába, iskolába? Mi az a konfliktuskezelés? Mi a helyzet a gyerekek TV-zésével és kütyüzésével? Odaadjam-e a kisgyereknek az okos telefonomat? Mikortól használhatja a számítógépet? Mikor kapjon saját mobilt? Hogyan tartható kordában a sok elektromos kütyü? És még sok-sok kérdés, amivel a szülők az évek során számot vetnek.

A csoport adomány-alapú.

  1. Egyéni tanácsadás személyesen, telefonon, illetve Skype-on is lehetséges. Ár megegyezés szerint.

 

Szeretettel várom a kismamákat, édesanyákat és apákat, akár a nagyszülőket is a programjaimra! Nemcsak azokat, akik így nevelik gyermekeiket, hanem az érdeklődő, útkeresőket is!

Tamás Anna

www.apait-anyait.hu

FB:  www.facebook.com/groups/252106061915951/

e-mail: info@apait-anyait.hu

tel: 20/411 74 41

Kövess minket