A bárányhimlő kezelése homeopátiás szerekkel

Photo: www.flickr.com Petras Gagilas

Photo: www.flickr.com Petras Gagilas

A-A:  Kedves Doktornő! Létezik, hogy bárányhimlős megbetegedések vannak ilyentájt?

Dr. Sík Ildikó: Sokszor látjuk az enyhe vagy csak rövid ideig mínuszos telekben a fertőző gyermekbetegségek megjelenését. Ezek a vírusok ilyenkor támadnak szívesen. Ilyen a Bárányhimlő, a Rubeola (az oltások miatt már csak elvétve), a Lepkehimlő stb.

A bárányhimlő első megjelenése 1-2 hólyagcsa a hajas fejbőr szélén vagy a haj alatt vagy az arcon, mely viszket az első napokban, de olyan diszkrét, hogyha nem kíséri láz – nem is gondolunk betegségre. Majd a 2. naptól fokozatosan  4-5 napon át egyre több kis vízszerű hólyag jelentkezik néha piros kis udvarral most már az egész testen, akár a ujjak között, száj nyálkahártyán, szeméremrésnél, végbélnél. Lehet erős hasi fájdalom vagy még a betegség legelején viselkedésváltozás is.

A hólyagcsák megjelenése  alatt végig adhatjuk a RHUS TOXICODENDRON gyógyszert. C6, C12, D12, D30 hígításokból válasszunk! Erőteljesen segíti a viszketés és a láz csillapítását is.

Amikor bőrfájdalom jelentkezik, akkor a MEZEREUM  lesz a választandó szerünk, ami a Rhus mellet is adható, ha szükséges.

Előfordul már a betegség elején erőteljes hányinger, hányás is. Ebben az esetben ANTIMONIUM CRUDUMOT válasszunk C12/ D30- as hígításban, mert a beteg gyomornyálkahártyán nem tökéletes az emésztés.  Ez  a gyógyszer segíti a pörkösödés alatti gyógyulást is. Az 5. naptól szinte már csak a hólyagok pörkösödését látjuk.

A-A: Külsőleg kezelhetjük-e valamivel a pöttyöket?

Dr. Sík Ildikó: Sokat segíthet a viszketés elviselésében a körömvirág tea szódabikarbónával társítva – a beteg kis testét lassan öntsük végig ezzel a teával.

A-A: Milyen gyógyteát itathatunk?

Dr. Sík Ildikó:  Gyomor panaszoknál itatni is lehet a halványra főzött körömvirág teát napi 1/2 -2 -3 decilitert (a gyerek nagyságától függően).

Nagyon ritkán enyhe idegrendszeri tünetek – fejfájás, szédülés, merev nyak, aluszékonyság, bizonytalan járás, ingerlékenység jelentkezhet a betegség bármelyik fázisában – ilyenkor orvosi vizsgálat kell. Mint ahogy akkor is, ha a hólyagok nem vízszerűek, hanem egyértelműen gennyesek.

Fogékony a 2-10 évesek korosztálya, de erőteljes szórások miatt szopós csecsemőtől a húszon évesekig is előfordulhat a betegség. Az átélt fertőzés életre szóló védettséget ad.

A homeopátiás szerek adagolásával kapcsolatban tudnivaló itt olvasható: http://www.apait-anyait.hu/dr-sik-ildiko-mikor-milyen-higitasokat-hasznalunk-a-homeopatiaban/

 

Vélemény, hozzászólás?