Hasmenés, hányás, influenza homeopátiás kezelése

 

Hasmenés, hányás, influenza. Ezek az állapotok a gyermekkor velejárói. Dr. Sík Ildikó gyermekorvos-homeopatát arról kérdeztük, hogy a homeopátia hogyan segít a gyógyulásban.

A-A: Kezdjük az influenzával! Mit ajánl a homeopátia a kezelésére?

Dr. Sík Ildikó: legjellemzőbb tünet, a ” valami van velem, nem tudom mi, de nem vagyok jól”. Esetleg már láz is jelentkezik, aluszékonyság, fizikai gyengeség, bénultság érzése, sokszori vizeletürítés. Ilyenkor a GELSEMIUM az a szer, amit adni kell a betegünknek. Gyakran az enyhe tél a kiváltó ok. Jellemző az ilyen állapotra, hogy javul a közérzet, ha kiizzad a beteg vagy ha folyamatosan mozog. Rosszabbodik nyirkos időtől, ködös időtől, negatív érzelmektől.. Adhatjuk a C5, C6, C12, D30 -as hígítások valamelyikét.

Ha láz már reggel jelentkezik, hidegrázás, végtagfájdalom, szemgolyó fájdalom vagy fejfájás is van esetleg kínzó köhögéssel, nyugtalansággal, akkor az EUPATORIUM lesz a gyógyszerünk. D6, C5, C6 hígításokból válasszunk! Erre az állapotra jellemző még, hogy javul a beteg közérzete, ha kiizzad, ha melegen tartja az arcát, ha beszélgethet. A fejfájása a hányástól javul, a többi tünete viszont nem lesz jobb. Rosszabb a hideg levegőtől, a köhögéstől, mozgástól. Ha a köhögés változik, e mellé válasszunk a köhögős szerek közül még egy szert!

Amikor a hideg idő hirtelen melegre fordul, vizes, majd sűrű, nem maró orrváladék jelentkezik fejfájással, szárazság érzéssel a torokban BRYONIA lesz a gyógyszerünk. D6,  D12, C6, CH5, D30, C12 hígításokból válasszunk. Általános jellemzője a kedélyállapot:  a “hagyjanak békén!” hangulat. Minden mozgás ront az állapotán, még inni is nehezen moccan. Ha viszont nekikezd, egyszerre nagy adagot iszik.

A-A: Mit ajánl a doktornő az influenza megelőzésére?

Dr. Sík Ildikó: Amikor halljuk, hogy influenzás fertőzések kezdődtek, lehet heti váltásban szedni ECHINACEA D6 és VINCETOXIN D6-ot naponta vagy  INFLUENSINUM C30-at heti 1x. Influenzás időszakban célszerű emelt adagú C vitamint szedni, szedetni. Minden ősztől tavaszig K2+D3 vitamint is kell szedni, kortól függő mennyiségben.

A-A: A könnyen terjedő hasmenés, hányás esetén mit adhatunk?

Dr. Sík Ildikó: Amikor vizes, sötét, bűzös, epeszínű hasmenés jelentkezik, mint a csap, úgy folyik, naponta akár 5-10 alkalommal is, lázzal vagy láz nélkül, a későbbiekben hőemelkedéssel: akkor CHINA lesz a jó gyógyszer. A has puffadt, szelek ürülnek, összegörnyedésre késztetik a beteget. Érdemes alacsony hígításban (D6, C6) gyógyszerelni! Minden széklet után lehet adni egy adagot.

Ha a hasmenés olyan, mint a beöntés, ha evés- ivás után azonnal székletürítés lesz magas lázzal, akkor az ARSENICUM ALBUM választandó. D30, C12, CH15 hígítások valamelyikében. A széklet gyakran akaratlanul ürül vagy az inger annyira gyors, hogy nem ér ki a beteg a mellékhelyiségbe. Kifejezett izgalmi állapot kíséri, mindig szüksége van a betegnek valakire, aki mellette marad a betegsége idején. Rosszabb éjfél és éjjel két óra között, hideg italtól, hideg levegőtől. Javul melegtől, meleg italoktól, ha nincs egyedül, ha járkálhat vagy ül vagy magasan megemelt fejpárnán fekszik.

Ha szinte inger nélküli, spontán ürülő, híg a széklet, erős görccsel a végbélben, akkor ALOE D6, C6 hígításokat válasszunk! A híg, váratlanul ürülő székletet erős gázosodás kíséri. Ront az állapoton a meleg, a reggel, az evés-ivás. Javul hűvös borogatástól, hideg levegőtől.

Legközelebb a bárányhimlőről kérdezősködünk majd!

A homeopátiás szerek adagolásával kapcsolatban tudnivaló itt olvasható: http://www.apait-anyait.hu/dr-sik-ildiko-mikor-milyen-higitasokat-hasznalunk-a-homeopatiaban/

 

Vélemény, hozzászólás?