Hogy miért kell a szoptatásnak világnapot, sőt világhetet rendezni minden augusztus elején?

Azért, mert mindig támogatásra szorul: a frissen szült anya; a kis újszülött; a gyermekágyas; a totyogót szoptató anya; a szopizni vágyó totyogó gyerek. A nem-otthon szoptató nő.

Mert még mindig előfordul, hogy nem kap megfelelő segítséget a szoptatási nehézséggel küzdő (első) gyermekét nemrég szült asszony.

Még mindig kell arról beszélni, hogy a szoptatás maga egy fantasztikus eszköze a korai biztonságos kötődés kialakulásának- természetesen nem kizárólagos eszköze, azaz egy nem-szoptatott baba is kötődhet biztonságosan.

Még mindig sokat kell arról is beszélni, hogy az anyatej egy csodaszer. Amióta a világ a világ, a legalkalmasabb a baba táplálására. Az emberbaba, kiskutya, kiscica, boci, stb. táplálására. Higiénikus, „kéznél van” mindig, pont megfelelő a hőmérséklete és hát főleg az összetétele. Tökéletes táplálék, folyadék, vitaminforrás. Altató, nyugtató szem- és orrcsepp…

Szóval ezért van A szoptatás világhete minden évben! Tájékoztatásra a nagyvilágnak és ünneplésre, hogy a természet megáldott vele minket!

#a_szoptatás_világhete, #szoptatasvilaghete, #worldbreastfeedingweek, #WBW