Jóga, mozgásfejlesztés gyerekeknek is

A jóga a saját tapasztalatainkon alapuló  tudomány, művészet és filozófia. Az órákon végzett gyakorlatok tükrözik a viszonyunkat önmagunkhoz és a világhoz, ilyen értelemben válnak képletekké.

Az Astangajóga Alapítvány 2001-ben alakult. 2006 óta Budapest VI. kerületében, a Bajnok utca 17/1A alatt található a gyakorlóterme, ahol több éve kialakult órarend szerint várja a gyakorlókat. 2012-től Szentendrén, a Duna korzó 20. III/1 alatt és 2014-től a Leányfalui Művelődési Központban is tartanak az Alapítvány oktatói jóga foglalkozásokat. 2015-ben a Duna korzón kialakított önálló gyakorlóterem lehetővé tette Szentendrén is a hétköznap délelőtti jóga foglalkozásokat.

A jóga foglalkozásokon kívül a gyerekeknek mozgás-, és tartásfejlesztést (MTF) is tartanak az Alapítvány oktatói. A gyerekeknek tartott órák hagyományos értelemben véve nem jóga órák, mert a gyerekek még kevésbé képesek a tapasztalatok tudatos kivonására, a tudatműködésük szabályozására. Az oktatók játékos és dinamikus testgyakorlatokat végeznek a gyerekekkel, miközben fokozatosan irányítják őket a helyes testtartás és magatartás elsajátítása felé.

Az Alapítvány oktatói szeretettel várnak minden gyakorolni vágyó gyereket és felnőttet!

Órarend és bővebb információ: http:// astangajoga.hu/index.php/tanfolyamok

 

Vélemény, hozzászólás?