Kötődő Nevelés Stand a BabaMama Expo 2019-en

BabaMama Expo Kötődő Nevelés Stand

2019 novemberében is szerepelt Kötődő Nevelés Stand – másik 200 kiállító között – a BabaMama Expó jóvoltából a Papp László Sportarénában megrendezett háromnapos kiállításon és vásáron.

A standon a Kötődő Nevelés Nemzetközi Szervezete/Attachment Parenting International tagja és szülői támogatói programjának oktatójával, Tamás Anna, pedagógussal beszélgethettek a babatervezők, kismamák és kispapák illetve a kisgyermekes szülők különböző gyermekgondozási, nevelési kérdésekről.

Arról, hogy mit jelent a biztonságos korai kötődés és milyen a bizonytalan? Mi ennek a jelentősége kisbabakorban és a későbbi élet folyamán?

Mi is az a szülési terv? És a gyermekágy? Az igény szerinti szoptatás?

Szó volt a babahordozás, a testkontaktus,a válaszkész szülői attitűd témákról.

A nagyobb gyerkőcök ellenállásának kezeléséről pozitív fegyelmezéssel, konfliktuskezelési technikákkal (összehasonlítva a poroszos, tekintélyelvű, büntető, szidalmazó neveléssel).

Arról, hogy hogyan lehet összehangolni a gyermek igényeit a szüleiével? Hogy lehet elhelyezni az anyai, apai Én-időt a családi életben?

Az Expo mindhárom napján érkeztek a kérdések e „modernnek” nevezett, valójában hagyományos, természetes gyermeknevelési módszerről.

Köszönet a BabaMama és Kid Expo szervezőinek, Fülöp Juditnak és munkatársainak, hogy mindez létrejöhetett, a Kötődő Nevelés Nemzetközi Szervezetének a segédanyagokért és az Édesanyák szakértői FB csoportnak a médiatámogatásért!

Az Expón bemutatott Szívben összekötve (Attached at the Heart) című szülői tréning programja itt olvasható:

www.apait-anyait.hu/kotodo-neveles-trening-a-szivben-osszekotve/