A WMN.hu is az empatikus szülői attitűdöt támogatja

Nagy öröm, hogy a WMN.hu számára is fontos a gyermekekkel való szelíd kommunikációra törekvés. Both Gabi, a WMN újságírója így ír:

“Nagyjából és egészében is virtuálisan megkövezett a kommentelők jelentős része, miután megírtam, mennyire megviselt egy hosszú-hosszú bolti jelenet, amelyben kénytelen voltam végignézni egy kislány kiszolgáltatottságát. (ITT olvashatod el.) Eléggé szomorú voltam, de nem saját magam, hanem a gyerekek miatt. Szerencsére megkeresett egy szakértő, Tamás Anna, aki hozzám hasonlóan három kamasz anyja. Pedagógus, a Kötődő Nevelés Nemzetközi Szervezete/Attachment Parenting International tagja és oktatója. Az alábbi cikkben segít rávilágítani, hogyan lehet megoldani a nehezebb helyzeteket. Én Both Gabi voltam, ez pedig itt Tamás Anna írása.

A szülőkre rendkívüli teher nehezedett a kijárási korlátozás idején

Bezártak a bölcsődék, óvodák, iskolák, játszóterek, nem lehetett segítséget kérni a nagyszülőktől…Valószínűleg a kisgyermeket nevelő anyáknál és apáknál a kelleténél többször „szakadt el a cérna” az elmúlt hetekben. És persze a gyerekekben is sűrűbben „ment fel a pumpa”. ”

Eddig az idézet a WMN cikkből, a teljes szöveg itt olvasható:

wmn.hu/ugy/52891-szavakkal-se-bantsd-a-gyereked–a-szakerto-elmondja-hogyan-lehetsz-turelmesebb-